מוסדות לימודים
הקריה האקדמית אונו
הקריה האקדמית אונו
תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: קריית אונו, אור יהודה
המכללה האקדמית נתניה
המכללה האקדמית נתניה
תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: נתניה
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בפקולטה למשפטים
מיקום בארץ: רמת גן
המרכז האקדמי שערי משפט
המרכז האקדמי שערי משפט
לימודי תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: הוד השרון
המכללה האקדמאית ספיר
המכללה האקדמאית ספיר
לימודי תרבות, יצירה והפקה
מיקום בארץ: שדרות
המרכז האקדמי פרס
המרכז האקדמי פרס
אחד על אחד, עד התואר.
מיקום בארץ: רחובות
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בהתמחות משפט וזכויות אדם
מיקום בארץ: רמת גן
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בהתמחות משפט מסחרי ותקשורת
מיקום בארץ: רמת גן

לימודי משפטים לבעלי מוגבלויות

תואר ראשון במשפטים לבעלי מוגבלויות

ייעוץ לימודים חינם
מלא/י פרטיך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.

לימודי תואר ראשון במשפטים לבעלי מוגבלויות - מידע כללי

בישראל כיום ישנם בעלי מוגבלויות רבים, ועל פי הערכות שונות מספרם מגיע אף לחמישית מכלל האוכלוסייה. לימודי משפטים מעניקים מקצוע מבוקש, ופותחים דלת ייחודית למגוון רחב של מקומות תעסוקה גם לבעלי מוגבלויות.

בעלי מוגבלויות רבים אינם מממשים את יכולותיהם, מאחר ולא זכו להשכלה המתאימה. בשנים האחרונות ישנה עלייה ניכרת במודעות לצרכיהם הייחודיים של בעלי מוגבלויות, ומכללות ואוניברסיטאות רבות עושים מאמצים ניכרים על מנת להנגיש את מוסדות הלימודים. בנוסף להנגשה הפיזית, ישנן אפשרויות סיוע כספי רבות הפתוחות בפני בעלי מוגבלויות, המאפשרות גם לאילו אשר הפרוטה אינה מצויה בכיסם לרכוש ידע אקדמי בתחום לפי בחירתם, ולהשתלב במעגל התעסוקה ובאמצעותו בכלל החברה. האמירה שידע הוא כוח הינה עתיקת יומין, והדבר נכון בפרט לגבי לימודי משפטים אשר נחשבים ליוקרתיים במיוחד.

לימודי משפטים לתואר ראשון לבעלי מוגבלויות - שיקולים בבחירת מוסד הלימודים

בעת ההחלטה באיזה מוסד לימודים לבחור, ישנם גורמים רבים אשר כדאי להתחשב בהם. העיקרי הוא כמובן מידת הנגישות של מוסד הלימודים, והאפשרות לעשות שינוי על מנת להתאים לצרכים הספציפיים של המועמד ללימודים. חשוב לציין שכל מוגבלות מצריכה הנגשה מסוג אחר, לדוגמא בעלי לקות שמיעה אשר זקוקים לכיתה אקוסטית בעלת בידוד מתאים, ולאו דווקא לשירותים המתאימים לבעלי כיסאות גלגלים. על מנת לבדוק את מידת ההתאמה של מוסד הלימודים, ניתן להיעזר באנשי מקצוע מטעם המשרד לביטוח לאומי או משרד התמ"ת. משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה מציע שירות ייחודי הניתן מטעם מורשי נגישות, אשר במהלכו נבדק המוסד הרלוונטי, על מנת לבחון בצורה מקצועית את ההתאמות אשר נדרשות בכדי שבעל המוגבלות המעוניין ללמוד יוכל לעשות זאת בנוחות המרבית.

עוד גורם חשוב לא פחות מנגישות פיזית, הוא מידת הנכונות של ההנהלה והסגל האקדמי, כמו גם ההתחשבות בצרכים המיוחדים של בעל המוגבלות. מוסדות אקדמיים רבים מאפשרים ללמוד קורסים בצורה וירטואלית דרך האינטרנט, להקליט את השיעורים על מנת להקל את החזרה על החומר לאחר השעות הפורמאליות של הלימודים, לפרוס את מערכת הלימודים על פני משך זמן ארוך יותר, זמן בחינה ארוך יותר, ועוד. עם זאת, לכל בעל מוגבלות יש צורך בהתאמות ספציפיות, ומשום כך יש לוודא מראש עם הסגל האקדמי במוסד הלימודים המבוקש כי אכן ישנה התשתית המתאימה לשם כך. חשוב לציין כי סובלנות ויכולת גמישות של סגל אקדמי חשובה לא רק לבעלי מוגבלויות, כמובן, אלא גם לסטודנטים אחרים בעלי צרכים מיוחדים, דוגמת אלו המבקשים לשלב את הלימודים עם עבודה סדירה, או חיי משפחה.

לימודי משפטים לתואר LL.B לבעלי מוגבלויות - מגוון התמחויות מרתקות

תוכנית הלימודים של תואר ראשון במשפטים איננה שונה מבחינת הנושאים לבעלי מוגבלויות, אך כל סטודנט רשאי לבחור התמחות מבין המוצעות במוסד האקדמי בו לומדים. משום כך, כדאי לבדוק אילו התמחויות יש במוסד הלימודים הרלוונטי, ואת התכנים המדויקים. מגוון ההתמחויות המוצע לסטודנטים של לימודי משפטים מגוון, וכולל אפשרויות מרתקות דוגמת התמחות בזכויות אדם, התמחות בחשבונאות, התמחות בכלכלה, התמחות בדינים מסחריים, לימודי קרימינולוגיה, ועוד. בעת בחירת ההתמחות. מומלץ לבחור תחום לימודים אשר מעניין מבחינה אישית, אך גם כזה אשר יאפשר להשתלב במגוון של מקומות תעסוקה, ויפתח דלתות רבות ככל האפשר בשוק העבודה.

לימודי תואר ראשון במשפטים לבעלי מוגבלויות - משך הלימודים ונושאי הלימוד

משך הלימודים של תואר ראשון במשפטים הוא על פי רוב שלוש וחצי שנים, אולם על פי הצורך, ובתיאום מראש עם מוסד הלימודים, ניתן לפרוס את הקורסים לתקופה של עד חמש שנים. במהלך תקופה, הסטודנטים נחשפים לנושאים מרתקים ומגוונים, וזוכים להכיר צדדים של החברה הישראלית אשר בדרך כלל נשארים מאחורי הקלעים. נושאים דוגמת דיני קניין, דיני מחשבים, דיני חוזים, עוולות מסחריות, דיני עונשין, משפט בינלאומי, משפט חוקתי, שיטות משפט, תורת המשפט, משפט פלילי, משפט ישראלי, דיני נזיקין וסדר דין אזרחי הם רק חלק מנושאי הלימוד של תואר ראשון במשפטים לבעלי מוגבלויות.

שירות אישי חינם
לימודי משפטים לבעלי מוגבלויות
סגור חלון
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך עם כל התשובות?