מוסדות לימודים
הקריה האקדמית אונו
הקריה האקדמית אונו
תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: קריית אונו, אור יהודה
המכללה האקדמית נתניה
המכללה האקדמית נתניה
תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: נתניה
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בפקולטה למשפטים
מיקום בארץ: רמת גן
המרכז האקדמי שערי משפט
המרכז האקדמי שערי משפט
לימודי תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: הוד השרון
המכללה האקדמאית ספיר
המכללה האקדמאית ספיר
לימודי תרבות, יצירה והפקה
מיקום בארץ: שדרות
המרכז האקדמי כרמל
המרכז האקדמי כרמל
תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: חיפה
המרכז האקדמי פרס
המרכז האקדמי פרס
אחד על אחד, עד התואר.
מיקום בארץ: רחובות
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בהתמחות משפט וזכויות אדם
מיקום בארץ: רמת גן
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בהתמחות משפט מסחרי ותקשורת
מיקום בארץ: רמת גן
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בהתמחות משפט פלילי וקרימינולוגיה
מיקום בארץ: רמת גן

לימודי משפטים

לימודי משפטים ותנאי קבלה

למרות מסלול ההכשרה הארוך אשר עומד בפני המבקשים ללמוד משפטים על מנת לעסוק בעריכת דין, רבים בוחרים בתחום זה. בשל הביקוש הרב, תנאי הקבלה של לימודי משפטים נחשבים לגבוהים במיוחד, למרות המספר הרב של מוסדות אקדמאיים המציעים תחום זה.

ייעוץ לימודים חינם
מלא/י פרטיך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.

תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון במשפטים - מידע כללי

כל מוסד לימודים מציב דרישות קבלה אחרות בעת לימודי משפטים, ומומלץ לבדוק את הדרישות טרם ההרשמה ללימודים. הסיבות לשוני בין דרישות הקבלה הינן מגוונות, ונובעות מקשת רחבה של גורמים. אחת הסיבות העיקריות המשפיעות על תנאי הקבלה היא, כמובן, הרצון לשמור על רמת לימודים גבוהה, ולהבטיח כי הסטודנטים של לימודי משפטים לתואר ראשון יהיו איכותיים. סיבה נוספת לתנאי קבלה גבוהים היא ביקוש אשר עולה על ההיצע, ומשום כך יש צורך לסנן את המועמדים ולוודא כי רק המועמדים המתאימים ביותר ללימודי אקדמאיים בכלל, ולימודי משפטים בפרט, אכן יתחילו את מסלול ההכשרה. עם זאת, דרישות קבלה נמוכות אינן מעידות בהכרח על רמת לימודים אקדמית גבוהה פחות מאשר במוסדות אקדמיים בעלי תנאי סף גבוהים.

תנאי הקבלה ללימודי משפטים לתואר ראשון - פסיכומטרי ובגרות

על מנת להתקבל למוסד אקדמי ולהתחיל בלימודי תואר ראשון, יש צורך על פי רוב בתעודת בגרות ובציון פסיכומטרי. הממוצע של תעודת הבגרות משוקלל יחד עם ציון הפסיכומטרי, ועל פי חישוב זה נקבע ציון הסכם הסופי של המועמד ללימודים. לעתים ניתן דגש מיוחד לבחינת הבגרות או לפסיכומטרי, לדוגמא במקרה של מועמד אשר השיג ציון גבוה בבחינת הפסיכומטרי, אך ממוצע הבגרויות נמוך בצורה יוצא דופן. אפשרות אחרת היא של מועמד אשר נבחן בבגרות במדעי הרוח או החברה והצטיין בתחומים אלו, אך נכשל במדעי הטבע ומתמטיקה. במקרים אלו, או במקרים בהם המועמד מרגיש כי יכולותיו האקדמיות אינן משתקפות בציון הסכם, ניתן לפנות לועדת חריגים, אשר דנה בבקשות אלו ולעתים מזמנת לראיון אישי על מנת להתרשם בצורה בלתי אמצעית מכישורי המועמד ללימודים.

תנאי הקבלה לתואר ראשון במשפטים - ההבדל בין אוניברסיטאות ומכללות

בעבר ניתן היה ללמוד משפטים לתואר ראשון רק באוניברסיטאות, אולם כיום ישנן מכללות למשפטים הפזורות ברחבי הארץ. דבר זה הביא להיצע גדול יותר של מוסדות המציעים לימודי עריכת דין לתואר ראשון, אך מספר הסטודנטים המבקשים ללמוד תחום זה רק גובר עם השנים. על פי רוב, תנאי הקבלה של האוניברסיטאות גבוהים יותר מאלו של המכללות, אך יש לבדוק בצורה נפרדת אצל כל מוסד לימודים. בדרך כלל, יש צורך בתעודת בגרות בממוצע משוקלל של 95 ומעלה, או ציון פסיכומטרי של 650, או ממוצע משוקלל של ציון 85 ומעלה. חשוב לציין כי הציון המשוקלל של תעודת הבגרות כולל גם בונוסים הניתנים למי שבחר להרחיב מקצועות לרמה של 4 או 5 יחידות לימוד, ומשום כך ממוצע הבגרות יכול להיות 100 ויותר. עוד כדאי לציין כי ציון הפסיכומטרי מורכב משלושה חלקים שונים, כאשר הציון הסופי מהווה שקלול של התחום הכמותי, החלק המילולי, וידיעת אנגלית.

תנאי הקבלה ללימודי משפטים - מה עושים אם לא עומדים בתנאי הקבלה?

מועמדים אשר מבקשים ללמוד תואר ראשון במשפטים, אך אינם עומדים בחלק מתנאי הקבלה או בכולם, יכולים להשתלב במכינה קדם אקדמית. אפשרות זו פתוחה בפני מי שמבקש להשלים בגרויות, לשפר ציונים, או להתכונן לקראת צורת הלימודים האקדמית הייחודית באופן הדרגתי. מכינה קדם אקדמית מוצעת במגוון רחב של מסלולים, המאפשרים לכל מועמד למצוא את המסלול המתאים לו ביותר. בדרך כלל לימודי מכינה אקדמית נמשכים סמסטר אקדמי אחד או שניים, בהתאם למספר המקצועות אותם יש להשלים, וכוללים מקצועות דוגמת אנגלית אקדמית, מיומנויות למידה, פיזיקה ומחשבים. עם זאת, במידה ויש צורך להשלים בגרויות ספציפיות, ניתן לעשות זאת במסגרת המכינה. לאחר השלמת הלימודים בהצלחה, תעודת הסיום של המכינה מהווה תחליף לתעודת הבגרות, ומאפשרת להתקבל למוסד הלימודים המבוקש.

שירות אישי חינם
לימודי משפטים
סגור חלון
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך עם כל התשובות?