מוסדות לימודים
המכללה האקדמית תל חי
המכללה האקדמית תל חי
לימודי תואר שני B.Sc בביוטכנולוגיה
מיקום בארץ: תל חי
המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה
המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה
לימודי תואר שני בביוטכנולוגיה
מיקום בארץ: כרמיאל

לימודי תואר שני בביוטכנולוגיה

תואר שני בביוטכנולוגיה

לימודי תואר שני בביוטכנולוגיה מאפשרים להשתלב בתחום עתידני ומרתק, שממציא מוצרים חדשניים ומורכבים מדי יום. פיתוח תרופה למחלה חשוכת מרפא, שכפול איברים חיוניים להשתלה וטיפול במפגעים סביבתיים הם רק חלק קטן מתחומי העיסוק בביוטכנולוגיה.

ייעוץ לימודים חינם
מלא/י פרטיך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.

לימודי תואר שני בביוטכנולוגיה - מידע כללי

לימודי תואר שני בביוטכנולוגיה אורכים שנתיים, וחוקרים לעומק סוגיות שלא ניתן להעמיק בהן בלימודי התואר הראשון. תואר שני בביוטכנולוגיה במוסדות הלימוד האקדמיים ניתן ללמוד בשני מסלולים, מסלול מחקרי הכולל עבודה תזה, ומסלול לא מחקרי. מסלול מחקרי מאפשר להמשיך ללימודי תארים מתקדמים ודוקטורט, בניגוד למסלול לא מחקרי. בשני המסלולים, לימודי בביוטכנולוגיה לתואר שני אורכים שנתיים של לימודים.

ללמוד תואר שני בביוטכנולוגיה - קהל היעד ותנאי הקבלה

תואר שני בביוטכנולוגיה מיועד בעיקר לבעלי תואר ראשון במדעי החיים על התחומים השונים שבו, כמו לימודי ביולוגיה, לימודי פיזיקה, לימודי כימיה, לימודי איכות סביבה, וכמובן בלימודי ביוטכנולוגיה. סטודנט בעל תואר ראשון שלא מתחום לימודי מדעי הטבע יידרש להשלמות רבות, שיאריכו את משך הלימודים הדרוש לשם קבלת התואר שני בביוטכנולוגיה במכללות לפחות בשנה.

לימודי ביוטכנולוגיה לתואר שני - נושאי לימוד מרתקים

ביוטכנולוגיה היא תחום חדש ומתפתח במהירות, המשלב בין ביולוגיה, כימיה וטכנולוגיה, וחוקר את ההשפעות ההדדיות בין תחומים אלה. לימודי ביוטכנולוגיה לתואר שני חוקרים ומפתחים מערכות ותהליכים חדישים ומתוחכמים, שמאפשרים ניצול מיטבי של תהליכים קיימים במערכות ביולוגיות. ניצול זה מאפשר לייצר מוצרים חדשים בתחומי החקלאות, הרפואה והתעשייה, כדי להיטיב את סביבת בני האדם. תחום הביוטכנולוגיה עושה שימוש בטכנולוגיות מתוחכמות ביותר, חלקן נראות כאילו הן לקוחות מסרטי מדע בדיוני, ויש צורך בכוח אדם מיומן ומקצועי ברמה גבוהה במיוחד.

לימודי ביוטכנולוגיה לתואר שני במכללות כוללים נושאים רבים ומרתקים, דוגמת כימיה פיסיקלית של מזונות, פרקים מתקדמים באריזה, ניתוח תהליכים בתעשייה, היבטים בריאותיים של תזונה מונעת חדשנות ויצירתיות בפיתוח מוצר, איכות מזון וערך תזונתי, פיסיקה, מזונות פונקציונאליים, עקרונות הערכה אוגנולפטית, שיטות אנליטיות חדישות במזון וביוטכנולוגיה, מיקרוביולוגיה, מדעי התזונה, ביולוגיה, רגרסיה ותכנון ניסויים בטיחות השימוש במזון, וגם תחומים חדשניים כמו השתלות איברים מלאכותיים ופיתוח תרופות חדשות.

ללמוד ביוטכנולוגיה לתואר שני - אפשרויות התעסוקה

לימודי תואר שני בביוטכנולוגיה במכללות מאפשר השתלבות בתפקידי מפתח בתעשיית המזון, תעשיית הקוסמטיקה, תעשיית התרופות, מכוני תקינה שונים, חברות תכנון, גופים הקשורים לאיכות סביבה, מכוני פיקוח ממשלתי על תעשיות המזון, וחברות יעוץ והדרכה שונות. אפשרות נוספת היא פנייה לאפיק היזמות העצמאי, והקמה של חברת סטרט אפ המבוססת על פיתוחים מתחום הביוטכנולוגיה.

לימודי תואר שני בביוטכנולוגיה - אפשרויות להמשך לימודים

ניתן להמשיך ללימודי תארים מתקדמים, אם במסלול מגיסטר למדעים בהנדסת ביוטכנולוגיה, דוקטור לפילוסופיה בהנדסת ביוטכנולוגיה, או מסלול ישר ומשלב לדוקטור. כמובן שתמיד ניתן להמשיך בלימודי תארים מתקדמים במכללות בתחומים אחרים במדעי הטבע והחיים, ובמקרה זה לימודי התואר השני בביוטכנולוגיה יזקפו לזכות הסטודנט ויקצור את משך הזמן הדרוש ללימודי תואר נוסף. 

שירות אישי חינם
לימודי תואר שני בביוטכנולוגיה
סגור חלון
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך עם כל התשובות?