מוסדות לימודים

לימודי תואר ראשון בלקויות למידה

ללמוד לקויי למידה לתואר ראשון

לקויות הלמידה, הכוללות מגוון רחב של הפרעות – דיסלקציה, דיסקלקוליה, דיסגרפיה, הפרעות קשב וריכוז ועוד, זוכות בשנים האחרונות למודעות הולכת וגוברת בקרב הציבור הכללי ואנשי המקצוע כאחד, שכן תלמידים רבים יותר ויותר (כמו גם מבוגרים) מאובחנים כסובלים מאחת מהפרעות אלו. לקויות הלמידה אינן פוגעות רק בתפקוד הלימודי והאקדמי, ואם אין מטופלות כיאות הן מובילות לפגיעה בכל תחומי החיים – החברתיים, הרגשיים, ההתנהגותיים וכיו"ב. על כן חשיבות האיתור, האבחון והטיפול בלקויות הלמידה רבה היא, ויכולה לתרום רבות לקידומם של הסובלים מלקויות הלמידה. התואר הראשון בלקויות למידה נועד לענות על הצורך הגובר באנשי מקצוע איכותיים בתחום, והוא מהווה את הצעד הראשון להשתלבות בעבודה החשובה והמרתקת בתחום זה (אולם, על מנת לעסוק באבחון וטיפול תדרשו לתואר שני בפסיכולוגיה או תחום טיפולי אחר, או תואר שני בחינוך ללקויות למידה, ועל מנת לעסוק בהוראה לחינוך מיוחד תדרשו ללמוד תואר ראשון בחינוך מיוחד ולהוציא תעודת הוראה). אז אם גם אתם מתעניינים בלימודים אלו, אך רוצים, ראשית, לקבל מידע נוסף אודותם, הגעתם למקום הנכון – בעמוד זה תוכלו לקרוא פרטים רבים על הלימודים לתואר ראשון בלקויות למידה.

אם אתם מחפשים מידע על לימודי תואר ראשון לבעלי לקויות למידה – לחצו כאן.

ייעוץ לימודים חינם
מלא/י פרטיך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.
לימודי לקויות למידה לתואר ראשון -  למי מיועדים הלימודים?
לימודי התואר הראשון בלקויות למידה מיועדים לכל מי שמעוניין להתעמק באחת הבעיות הנפוצות ביותר של זמננו ולהתמחות בתחום – בין אם לצורך העשרה אישית מרתקת ובין אם לצורך הכשרה מקצועית שתעזור לו להשתלב בשלל העבודות בתחום (שימו לב – על מנת לעסוק באבחון לקויות למידה וייעוץ חינוכי התואר הראשון אינו מספיק ונדרשים גם לימודי תואר שני). הלימודים מתאימים במיוחד למורים, יועצים חינוכיים, פסיכולוגים ומטפלים מתחומים שונים, כמו גם להורים לילדים עם לקויות למידה ובעיות קשב וריכוז, המעוניינים להבין טוב יותר את הבעיה ממנה סובלים ילדיהם. אם אתם מתעניינים בלימודי התואר הראשון בליקויי למידה, אולי יתאימו לכם גם לימודי התואר הראשון בחינוך מיוחד, התואר הראשון בהפרעות בתקשורת (קלינאות תקשורת) ולימודי תואר ראשון בחינוך והוראה.

ללמוד תואר ראשון בלמידה ולקויות למידה -  מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי הקבלה ללימודי התואר הראשון בלקויות למידה משתנים בהתאם להחלטות מוסדות הלימוד עצמם, אולם, בדרך כלל, מתקבלים ללימודים רק בוגרי 12 שנות לימוד, בעלי תעודת בגרות מלאה וציון פסיכומטרי תקף (חלק מהמכללות מאפשרות להתקבל על סמך ציוני הבגרות או ציון הפסיכומטרי בלבד). כמו כן, לעיתים נדרשים המועמדים לעבור ראיון אישי, הבודק את מידת התאמתם ללימודים ולעיסוק בתחום. אם אינכם עומדים בתנאי הקבלה, תוכלו לשפר את סיכוייכם בעזרת לימודים במכינה קדם אקדמית, לימודי שיפור והשלמת בגרויות או לימודים בקורס פסיכומטרי.

לימודי לקויות למידה לתואר ראשון -  אורך הלימודים ומתכונתם
משך הלימודים לקבלת התואר הראשון בלמידה ולקויי למידה משתנה בין מוסד לימודים אחד למשנהו ובין מכללה לרעותה, אולם, בדרך כלל, נמשכים לימודי התחום כשלוש שנים. אם תבחרו לשלב את הלימודים יחד עם לימודי תעודת הוראה, על מנת שתוכלו לעבוד כמורים במערכת החינוך, ייתכן כי תצטרכו להשקיע שנת לימודים נוספת וללמוד, סך הכל, כארבע שנים. חלק מהמכללות ומוסדות הלימוד בתחום מציעים את לימודי התואר הראשון בלקויות למידה גם במסלול לימודי ערב, המתאים במיוחד לאנשים עובדים, אולם, לפעמים, הלימודים במסלול ערב נמשכים מעט יותר זמן, שכן, לעיתים, לימודים אלו כוללים פחות שעות לימוד שבועיות.

ללמוד למידה ולקויות למידה לתואר ראשון - מהם התכנים הנלמדים בתואר?
לימודי התואר הראשון בלקויות למידה כוללים מגוון נרחב של נושאי לימוד עיוניים ותיאורטיים מרתקים, ולעיתים גם התנסות מעשית באבחון וטיפול של תלמידים בעלי לקויות. אמנם נושאי הלימוד המדויקים משתנים מעט בין המכללות ומוסדות הלימוד השונים, אך, בדרך כלל, כוללים הלימודים את הנושאים והתכנים הבאים: מבוא לפסיכולוגיה, התפתחות הילד, מבוא לחינוך, פסיכולוגיה בחינוך, סוגיות בחינוך מיוחד, הפרעות קשב והיפראקטיביות, ליקויי קריאה וכתיבה, דיסקלקוליה, היבטים קוגניטיביים ונוירופסיכולוגיים בלקויות למידה, אבחון לקויות למידה, הוראה מתקנת, טיפול בלקטויות למידה, קשב חזותי, שפה ומח, מתודיקה בהוראת מתמטיקה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר ועוד מגוון עשיר של נושאי לימוד מרתקים.

לימודי תואר בליקויי למידה – תעודה
בוגרי הלימודים, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות התואר, יהיו זכאים לתעודת בוגר תואר ראשון B.A או B.Ed (בהתאם לתכנית בה למדו) מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם. שימו לב – בדרך כלל התעודה היא תואר ראשון במדעי החברה או בחינוך, ולא בלקויות למידה, הנחשבת כמגמה או התמחות בלבד.

ללמוד תואר ראשון בליקויי למידה  - מה עושים בסיום הלימודים?  
בסיום הלימודים יוכלו הבוגרים להשתלב בשלל עבודות במערכת החינוך הפורמלית והבלתי הפורמלית ולעזור באבחון, טיפול והוראה של תלמידים בעלי לקויות למידה שונות. כן יוכלו הבוגרים להשתלב בעבודה במכוני האבחון, הייעוץ והטיפול השונים הפזורים בכל רחבי הארץ. שימו לב- על מנת לעבוד כמאבחנים דידקטיים, יועצים חינוכיים, כמו גם על מנת לעסוק בטיפול בילדים עם לקויות למידה, יהיה עליכם ללמוד תואר שני בתחום (בייעוץ חינוכי, פסיכולוגיה או תחומים טיפולים אחרים). כמו כן, על מנת לעסוק בהוראה יהיה עליכם להשלים תעודת הוראה או ללמוד תואר ראשון בחינוך מיוחד.

ללמוד ליקויי למידה לתואר ראשון -  סיכום
לסיכום, אם אתם מגלים עניין בתחומי לקויות הלמידה והחינוך המיוחד ומעוניינים לקבל ידע וכלים שיעזרו לכם להשתלב בעבודה בתחום – לימודי התואר הראשון הרב תחומי במגמת לקויות למידה מיועדים עבורכם. לימודים אלו מהווים את תחילת הדרך לקריירה בתחום, ואם תבחרו להמשיך לתארים וקורסים מתקדמים בתחום – תוכלו להשתלב במגוון עבודות מרתקות, בהם תתרמו רבות לקידום אוכלוסייה נזקקת, ושיפור איכות החיים של התלמידים והוריהם.
שירות אישי חינם
לימודי תואר ראשון בלקויות למידה
סגור חלון
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך עם כל התשובות?