מוסדות לימודים
הקריה האקדמית אונו
הקריה האקדמית אונו
תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: קריית אונו, אור יהודה
המכללה האקדמית נתניה
המכללה האקדמית נתניה
תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: נתניה
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בפקולטה למשפטים
מיקום בארץ: רמת גן
המרכז האקדמי שערי משפט
המרכז האקדמי שערי משפט
לימודי תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: הוד השרון
המכללה האקדמאית ספיר
המכללה האקדמאית ספיר
לימודי תרבות, יצירה והפקה
מיקום בארץ: שדרות
המרכז האקדמי כרמל
המרכז האקדמי כרמל
תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: חיפה
המרכז האקדמי פרס
המרכז האקדמי פרס
אחד על אחד, עד התואר.
מיקום בארץ: רחובות
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בהתמחות משפט וזכויות אדם
מיקום בארץ: רמת גן
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בהתמחות משפט מסחרי ותקשורת
מיקום בארץ: רמת גן
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בהתמחות משפט פלילי וקרימינולוגיה
מיקום בארץ: רמת גן

לימודי משפטים

תואר ראשון במשפטים והתמחות

רבים מבקשים להיות עורכי דין, אך הדרך אל ההסמכה המבוקשת ארוכה ומפרכת. ראשית, יש לסיים בהצלחה לימודי משפטים לתואר ראשון, לאחר מכן יש לעבור התמחות בת שנה, ולסיום המסלול, יש לצלוח את מבחני לשכת עורכי הדין.

ייעוץ לימודים חינם
מלא/י פרטיך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.

התמחות לבוגרי תואר ראשון במשפטים - מידע כללי

לאחר סיום לימודי תואר ראשון במשפטים, הבוגרים רשאים להתחיל תקופת התמחות במשפט בת שנה. ניתן להתמחות במשרד עורכי דין או בבית המשפט, ובמהלך תקופה זו ניתן להתנסות בעבודה מעשית, ולטעום את טעמה של עבודה אמיתית. חיפוש מקום להתמחות מתחיל כבר במהלך לימודי משפטים, וזאת עקב מספרם הרב של הסטודנטים, והתחרות העזה על מקומות התמחות במשרדים הנחשבים יוקרתיים. חשוב לציין כי התמחות במשפטים מותאמת לתאריכי הסיום של התואר, וניתן להתחיל אותה במרץ או בספטמבר. על מנת להקל על הסטודנטים את ההכנות לקראת בחינות לשכת עורכי הדין, ההתמחות מסתיימת מספר חודשים לפני הבחינות.

התמחות לבוגרי לימודי משפטים - במגזר הציבורי או הפרטי?

בחירה נכונה במשרד התמחות משפיעה במידה רבה על העתיד המקצועי, ומשום כך חשוב לעשות בחירה מושכלת ונבונה ככל האפשר בעת ההחלטה היכן להתמחות. גורם חשוב ראשון אשר יש לבדוק הוא האם מעוניינים להתמחות במגזר הציבורי, או במגזר הפרטי. המגזר הציבורי כולל גופים דוגמת הכנסת, הרשות השופטת ורשויות המדינה, וניתן להתמחות במסגרת זו במקומות כמו משרד המשפטים או הרשות השופטת. בכל שנה הרשויות מנהלות מכרזים לשם גיוס מתמחים, אשר לאחריהן מתקיימים ועדות קבלה או מבחנים. אפשרויות נוספות למעוניינים להתמחות במגזר הציבורי הן התמחויות בבית המשפט המחוזי, התמחות בבית המשפט העליון, התמחות בבית הדין לעבודה, או התמחות בבית המשפט לענייני משפחה.

המגזר הפרטי כולל ארגונים ועסקים מסחריים, והבוחרים להתמחות במגזר זה עושים זאת במחלקות משפטיות של חברות. גם בתוך המגזר הפרטי יש מגוון רחב של התמחויות, ומשום כך חשוב לבדוק את התחום בו עוסקים המשרדים השונים, ולבדוק שזה אכן התחום בו מעוניינים. ניתן לבחור במשרד גדול אשר עוסק במספר רחב של תחומים, על מנת להיחשף לקשת עשירה ומגוונת ככל האפשר של נושאים. אפשרות נוספת היא בחירה במשרד קטן אשר עוסק בתחום ספציפי, דוגמת דיני משפחה או קניין רוחני, על מנת להעמיק בנושא זה ולזכות להכשרה מקיפה בתחום. לבחירה במשרד גדול או קטן יש השלכות רבות, וכדאי לכל מתמחה לשקול את ההשפעות השונות של החלטותיו טרם הבחירה במקום ההתמחות.

לימודי תואר ראשון במשפטים וההתמחות - שיטות ההתמחות

גורם נוסף המשפיע על הבחירה במקום ההתמחות היא שיטת ההתמחות עצמה, אשר מוצעת בשלושה מסלולים. אפשרות ראשונה היא שיטת ההצמדה, כלומר הצמדה של המתמחה לעורך דין מסוים, אשר מהווה חלק מהמחלקה או למחלקה עצמה. מסלול נוסף הוא התמחות במשרד נישה קטן, המאפשר להכיר בצורה מעמיקה תחום ספציפי. האפשרות השלישית היא שיטת הפול, אשר במהלכה המתמחה עובר בין כל המחלקות במשרד, ולומד להכיר את התחומים השונים בהם עוסקים בתפקידי עריכת דין. השיטה האחרונה מומלצת במיוחד למתמחים אשר אינם בטוחים באיזה תחום ברצונם לעסוק, מאחר ובדרך זו ניתן להיחשף אל מאחורי הקלעים, ולהבין את הפעילות האמיתית של העוסקים בתחום.

התמחות במשפטים לבוגרי תואר ראשון - סיכום

במהלך ההתמחות עצמה, המתמחים נזרקים למים הקרים כבר בהתחלה ונדרשים להכין ולערוך מסמכים משפטיים שונים. בהדרגה, תחומי האחריות של המתמחים מתרחבים, וכוללים גם שליחויות לבתי המשפט, וביצוע של תפקידים שונים. על מנת להפיק את מירב התועלת מתקופת ההתמחות, מומלץ לעסוק בעבודה משפטית, ולא עבודות טכניות של הדפסות וצילומים. כדאי מאוד להיות נוכחים בדיונים המתקיימים במסגרת התיקים עליהם עובדים, מאחר וזו חוויה מרתקת ומלמדת. בנוסף, גם היציאה מהמשרד אל בית המשפט מהווה שבירה משגרת היום השוחקת, ומאפשרת למידה בלתי פורמאלית מהשותפים במשרד. בוגרי התואר אשר אינם מעוניינים להתחיל בהתמחות, יכולים לפנות להמשך הלימודים, ולהשתלב בלימודי תואר שני במנהל עסקים, תואר שני במשפטים, תואר ראשון בכלכלה וכיו"ב.

שירות אישי חינם
לימודי משפטים
סגור חלון
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך עם כל התשובות?