מוסדות לימודים
הקריה האקדמית אונו
הקריה האקדמית אונו
תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: קריית אונו, אור יהודה
המכללה האקדמית נתניה
המכללה האקדמית נתניה
תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: נתניה
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בפקולטה למשפטים
מיקום בארץ: רמת גן
המרכז האקדמי כרמל
המרכז האקדמי כרמל
תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: חיפה
המכללה האקדמאית ספיר
המכללה האקדמאית ספיר
לימודי תרבות, יצירה והפקה
מיקום בארץ: שדרות
המרכז האקדמי שערי משפט
המרכז האקדמי שערי משפט
לימודי תואר ראשון במשפטים
מיקום בארץ: הוד השרון
המרכז האקדמי פרס
המרכז האקדמי פרס
אחד על אחד, עד התואר.
מיקום בארץ: רחובות
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בהתמחות משפט וזכויות אדם
מיקום בארץ: רמת גן
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בהתמחות משפט מסחרי ותקשורת
מיקום בארץ: רמת גן
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
המרכז האקדמי למשפט ועסקים
לימודי תואר ראשון במשפטים בהתמחות משפט פלילי וקרימינולוגיה
מיקום בארץ: רמת גן

לימודי משפטים

לימודי משפטים באוניברסיטה או במכללה

ייעוץ לימודים חינם
מלא/י פרטיך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.

איפה כדאי ללמוד תואר ראשון במשפטים - במכללה או באוניברסיטה?

רבים חושקים במקצוע המבוקש של עריכת דין, אך הדרך לשם ארוכה ומפרכת, וכרוכה בהתלבטויות רבות. אחת הדילמות הראשונות בהן נתקל כל מתעניין בלימודים משפטים, ובלימודים בכלל, היא ההחלטה היכן ללמוד. בעוד שבעבר היה ניתן ללמוד משפטים לתואר ראשון רק באוניברסיטאות, הרי שכיום ישנן גם מכללות רבות המציעות לימודים במסלול זה. לבחירה במכללה או באוניברסיטה יש השלכות רבות, ומשום כך חשוב לבחור בקפידה את המקום בו מעוניינים ללמוד. מכללות פזורות ברחבי הארץ, ומאפשרות ליותר אנשים להגיע אליהם. לעומת זאת, אוניברסיטאות נחשבות ליוקרתיות יותר, ויש כאלה הטוענים כי שווה להתאמץ ולהגיע לאוניברסיטה יוקרתית. ישנם כמובן שיקולים רבים נוספים, דוגמת גובה שכר הלימוד, מידת העדכנות של תוכנית הלימודים, ועוד.

לימודי משפטים - במכללה או באוניברסיטה? - השיקול הכלכלי

בעת ההחלטה האם לבחור במכללה או באוניברסיטה למסלול של לימודי משפטים לתואר ראשון, המחיר הכלכלי מהווה שיקול לא מבוטל. שכר הלימוד האוניברסיטאי בישראל מסובסד, ועומד על בערך 10,000 ₪ לשנה. לעומת זאת, המכללות אינן מסובסדות ברובן, ומשום כך שכר הלימוד בהן גבוה יותר. עם זאת, ישנן מכללות אשר כן זוכות לסבסוד, ואז שכר הלימוד בהן זהה לזה האוניברסיטאי, וכמו כן ישנן מכללות רבות המציעות מלגות על רקע סוציו אקונומי, פעילות חברתית וסביבתית ענפה, הצטיינות בלימודים, ועוד. חשוב לציין שהמלגות השונות אותם מציעים מוסדות הלימוד משתנים משנה לשנה, ומשום כך חשוב לברר עם מוסד הלימודים טרם ההרשמה את המלגות העדכניות והרלוונטיות.

ללמוד משפטים - מכללה או אוניברסיטה? - תנאי הקבלה

פרמטר חשוב לא פחות הוא כמובן תנאי הקבלה, אשר שונים אף הם בין האוניברסיטאות ובין המכללות. תנאי הקבלה משקפים את מידת הביקוש שיש ללימודי מסלול מסוים, ולא את רמת הקושי. משום כך, לימודי פיזיקה לתואר ראשון מציבים דרישות סף נמוכות מאוד, ואילו לימודי רפואה מעמידים דרישות קבלה גבוהות וכמעט בלתי אפשריות. בשל ההיצע המוגבל של אוניברסיטאות, מספר הסטודנטים עולה על מספר המקומות הפנויים, ומשום כך דרישות הסף גבוהות. לעומת זאת, ישנן מכללות משפטים רבות, דבר המבטיח כי סטודנטים רבים יותר יוכלו להשתלב בלימודים. ישנם גורמים אחרים המשפיעים על גובה תנאי הקבלה של מוסד הלימודים, אך באופן כללי ניתן להגיד כי דרישות הסף של המכללות נמוכות יותר מאשר אלו של האוניברסיטאות.

לימודי משפטים - מה מעדיפים המעסיקים - בוגרי מכללות או בוגרי אוניברסיטאות?

גורם מרכזי לא פחות מכל אלו שנסקרו עד עכשיו, הוא העדפת המעסיקים לאחר סיום הלימודים. בעבר, אוניברסיטאות נחשבו ליוקרתיות יותר, ומשום כך מעסיקים פוטנציאליים העדיפו בוגרי אוניברסיטאות על פני בוגרי מכללות. מגמה זו משתנה כיום, לאור הרמה האקדמית הגבוהה של חלק מהמכללות, וכיום המועמדים לעבודה נבחנים על פי כישוריהם האישיים, ולא על פי המקום בו למדו. חשוב לציין שעל מנת לזכות בהסמכה של עורך דין אין די בלימודי תואר ראשון, אלא יש להתמחות שנה אחת במשרד עורכי דין או בבית משפט. בדרך כלל משרדי עורכי דין יעדיפו להעסיק בוגרים של המוסד בו הם למדו, אך כיום ישנם משרדים רבים אשר מי שהקים ומנהל אותם הם בוגרי מכללה ולא אוניברסיטה.

איפה כדאי ללמוד משפטים - במכללה או באוניברסיטה? שיקולים נוספים

גם באוניברסיטאות וגם במכללות למשפטים משך הלימודים הוא שלוש וחצי שנים, ובשניהם יש צורך לעמוד בפיקוח של המועצה להשכלה גבוהה בישראל על מנת לזכות בתואר של בוגר לימודי תואר ראשון במשפטים. עם זאת, בדרך כלל אוניברסיטאות בישראל פחות גמישות כלפי סטודנטים אשר אינם עומדים בעומס הלימודי, ובוחרים לפרוש את לימודיהם על פני תקופת זמן ארוכה יותר. זאת להבדיל ממכללות, אשר מאפשרים בדרך כלל להאט את קצב הלימודים, וללמוד פחות נושאים בכל שנה, לאורך יותר זמן. יתרון נוסף של מכללות הוא קיומם של לימודי ערב, המאפשרים לשלב עבודה נוספת או חיי משפחה עם הלימודים התובעניים. עם זאת, אוניברסיטאות מציעות בדרך כלל מגוון יותר גדול של נושאי לימוד, המאפשרים לסטודנטים לבחור את תחומי הלימוד הקרובים לליבם ביותר.

שירות אישי חינם
לימודי משפטים
סגור חלון
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך עם כל התשובות?