מוסדות לימודים
המכללה האקדמית נתניה
המכללה האקדמית נתניה
לימודי תואר שני בתקשורת
מיקום בארץ: נתניה

לימודי תואר שני בתקשורת

תואר שני בתקשורת

לימודי תואר שני בתקשורת במכללות מקנים לסטודנטים כלים אקדמאיים ומקצועיים המאפשרים הכרה וביקורת של הסביבה התקשורתית של ימינו, בארץ ובעולם גם יחד. עקב המספר הרב של בוגרי תואר ראשון בלימודי תקשורת, לימודי תואר שני יקנו יתרון לעוסקים בתחום.

ייעוץ לימודים חינם
מלא/י פרטיך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.

לימודי תואר שני MA בתקשורת - מידע כללי

לימודי תקשורת לתואר שני נותנים הבנה מעמיקה ויסודית של עולם התקשורת, המאפשרים חשיבה אקדמאית ביקורתית וערכית. לימודי תואר שני בתקשורת במכללות הם פרקטיים ונועדו להכין את הבוגר לקראת השתלבות בשוק העבודה, בניגוד לאוניברסיטאות ששמות דגש רב יותר על הצד העיוני והתיאורטי של לימודי תקשורת. לכן, תוכנית הלימודים במכללות מתמקדת בהיכרות נרחבת עם סוגי המדיות בתקשורת, אם מסורתיים כמו עיתון ורדיו, או חדשניים כמו אינטרנט וטלוויזיה.

מסלול לימודי תואר שני בתקשורת אורך שנתיים בדרך כלל, אך סטודנט שלא למד תואר ראשון בתקשורת יאלץ להשלים קורסים מסוימים, דבר העלול להאריך את הלימודים בשנה נוספת. ניתן ללמוד תקשורת בשני מסלולים, מסלול מחקרי הכולל עבודה תזה, ומסלול לא מחקרי. מסלול מחקרי מאפשר להמשיך ללימודי תארים מתקדמים ודוקטורט, בניגוד למסלול לא מחקרי, אך מבחינה עיונית אין הבדל גדול בין החומר הנלמד בשני המסלולים.

ללמוד תואר שני בתקשורת - נושאי הלימוד

לימודי תואר שני בתקשורת כוללים מגוון רחב של נושאים מתחומי התקשורת השונים, לדוגמא מוסר ותקשורת, גישות ותיאוריות בתקשורת, תקשורת במלחמה ושלום, , עיתונות משודרת, תקשורת המונים, ייצוג ומגדר במדיה, התקשורת והגרעין במזרח התיכון, דיני תקשורת, משפט ואתיקה, גלובליזציה אסטרטגיות של סיקור, וזהות לאומית בעידן של ריבוי ערוצים, פוליטיקה בקולנוע, תקשורת וכלכלה, מיומנויות כתיבה, יחסי ציבור ודוברות, תקשורת ופוליטיקה, שיווק ופרסום, עיתונות בעידן הדיגיטאלי, הטלפון הסלולארי כמדיום רב ערוצי, טכנולוגיות ומערכות תקשורת, עריכת חדשות, תרבות הצריכה, ועיתונות כתובה.

תוכנית לימודי תקשורת במכללות כוללת גם סדנאות מעשיות, שמסייעות לסטודנטים לשפר את יכולותיהם בתחומים הרלוונטיים למקצועות התקשורת השונים. דברור, מיומנויות מתקדמות בכתיבה, מיומנויות מתקדמות בתקשורת דיגיטאלית והופעה בציבור הם רק מהתחומים בהם המכללות מסייעות לסטודנטים לשפר את כישוריהם, ובכך גם לשפר את אפשרויות התעסוקה שלהם.

לימודי תקשורת כוללים גם מעבדות, כלומר קורסים שנתיים בתחום תקשורת ייחודי וממוקד, ובמהלכם הסטודנטים מבצעים משימה מעשית בהדרכה וליווי צמוד. מעבדות אלה מבוססות על בעיות ומקרים אמיתיים, ונסמכות בכלי חשיבה ומחקר עיוניים אקדמאיים. בין נושאי המעבדות ניתן למצוא את הנושאים תקשורת במרכז ובפריפריה, דיפלומטיה ציבורית והסברה, תקשורת ודמוקרטיה, הקשר בין התקשורת למשפט ואתיקה, תפקיד התקשורת במיזמים חברתיים במגזר השלישי, סיקור בטחוני וכתבות צבאית, והשיח הציבורי בדוברות ובפרסום.

לימודי MA תואר שני בתקשורת - אפשרויות התעסוקה

תואר שני בתקשורת, כמו בכל תחום אחר, מקנים יתרון רב על פני בוגרי לימודי תואר ראשון בלבד. בוגרי תואר שני בתקשורת יכולים להשתלב במגוון מקומות עבודה בתפקידים בכירים, כמו עיתונות כתובה ומשודרת, קולנוע וטלוויזיה, הפקה, עריכה, פרסום ויחסי ציבור, ועוד. עם זאת, מומלץ להמשיך בלימודי קורסים והשתלמויות נוספים על מנת להתמקצע, דוגמת לימודי קריינות ורדיו, לימודי תסריטאות, לימודי עיתונאות ועוד.

שירות אישי חינם
לימודי תואר שני בתקשורת
סגור חלון
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך עם כל התשובות?