מוסדות לימודים
המרכז האקדמי רופין
המרכז האקדמי רופין
לימודי תואר שני M.A בהגירה ושילוב חברתי
מיקום בארץ: עמק חפר, מכמורת

לימודי תואר שני בהגירה ושילוב חברתי

תואר שני בהגירה ושילוב חברתי

התוכנית ללימודי הגירה ושילוב חברתי תואר שני הינה תחום חדש ומרתק, אשר אושר על ידי המועצה להשכלה גבוהה רק בשנת 2007.

ייעוץ לימודים חינם
מלא/י פרטיך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.

לימודי תואר שני MA בהגירה ושילוב חברתי - מידע כללי

לימודי תואר שני בהגירה ושילוב חברתי הינם תחום צעיר, המיועדים לכל מי שרוצה להרחיב את ידיעותיו בנושא, ובפרט לאנשי מקצוע שכבר עוסקים בתחום ההגירה, העלייה והקליטה, ומעוניינים לקבל כלים אקדמאיים ומחקריים כדי לשפר את יכולת עבודתם.

מטרת לימודי הגירה ושילוב חברתי לתואר שני תוכנית היא איסוף, ריכוז וניתוח של ידע אקדמי בנושא, ובמקביל הכשרת כוח אדם מקצועי שישתלב במערכות הקיימות בתחום ויסייע בשיפור איכות השירות. עם עליית תופעת ההגירה בשנים האחרונות, חלה בד בבד עלייה בהבנת הצרכים המגוונים של המהגרים, ובצורך לסייע להם להשתלב בחברה החדשה. צורך זה יוצר ביקוש רב לאנשי מקצוע מיומנים ואיכותיים, בעלי תפישה כוללת של התחום.

ללמוד תואר שני בהגירה ושילוב חברתי - תנאי הקבלה

כל בוגר לימודי תואר ראשון יכול להתקבל ללימודי הגירה ושילוב חברתי לתואר שני, כאשר אחד מתנאי הקבלה הוא ממוצע ציונים בתואר הראשון של שמונים לפחות. עם זאת, סטודנטים שתחום לימודיהם לא היה מדעי החברה, יידרשו ללימודי השלמה של מבוא לסוציולוגיה או מבוא לאנתרופולוגיה, מבוא לפסיכולוגיה, מבוא לכלכלה ללא כלכלנים, החברה הישראלית, ומבוא לסטטיסטיקה.

לימודי הגירה ושילוב חברתי לתואר שני MA - משך הלימודים ותעודת הסיום

תוכנית הלימודים אורכת שנתיים, והיא מזכה בתעודת בוגר לימודי תואר שני M.A בהגירה ושילוב חברתי.

לימודי MA - תואר שני בהגירה ושילוב חברתי - נושאי הלימוד

התוכנית ללימודי תואר שני בהגירה ושילוב חברתי עוסקת במגוון תחומים הקשורים בנושא, ובהם היסטוריה, כלכלה, סוציולוגיה, תרבות, חינוך ופסיכולוגיה. קורסים בנושא מדיניות העלייה והקליטה, מהגרים בשוק העבודה, פסיכולוגיה של הגירה, היבטים חברתיים בהשתלבות מהגרים, הגירה ובריאות, הגירה וחינוך, היבטים עסקיים וחברתיים של יזמות מהגרים, וזהות ותרבות של המהגרים ושל החברה הקולטת, הם רק חלק מתוכנית לימודי התואר השני.

לימודים לתואר שני MA בהגירה ושילוב חברתי - אפשרויות התעסוקה

בוגרי לימודי תואר שני בהגירה ושילוב חברתי יכולים להשתלב במגוון תפקידים ובדרגים שונים, במגזר הפרטי והציבורי גם יחד. ניתן לעבוד בארגוני רווחת פליטים, סיוע לעובדים זרים, שילוב של עולים חדשים וותיקים בחברה הישראלית, ועמותות רווחה אחרות. המגזר הציבורי מציע עבודה בלשכות רווחה, עיריות מקומיות, מתנ"סים ובתי ספר, וגופים חינוכיים אחרים.

תואר שני בהגירה ושילוב חברתי, כמו לימודי כל תואר שני בתחום אחר, מאפשר עבודה במחקר בתוך האקדמיה, או במכוני מחקר שונים. בנוסף, ניתן להמשיך ללימודי תארים במדעי החברה, דוגמת פסיכולוגיה, סוציולוגיה, תקשורת או חינוך. אפשרות נוספת היא לימודים בתחום ידע אחר, ובמקרה זה נקודות הזכות מלימודי הגירה ושילוב חברתי יזקפו לזכות הסטודנט, ויקצרו את משך הזמן הדרוש ללימודי תואר נוסף.

שירות אישי חינם
לימודי תואר שני בהגירה ושילוב חברתי
סגור חלון
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך עם כל התשובות?