לימודי חינוך באוניברסיטה או במכללה

לימודי חינוך והוראה

ייעוץ לימודים חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי חינוך באוניברסיטה או במכללה ?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.

הוראת חינוך הוא תחום אחראי ומאתגר, אשר רבים מבקשים לעסוק בו. כיום לימודי חינוך מוצעים הן באוניברסיטאות והן במכללות, וההחלטה באיזה מוסד לימודים לבחור קשה מתמיד.

לימודי תואר ראשון בחינוך והוראה -איפה כדאי ללמוד - באוניברסיטה או מכללה?

מוסדות אקדמיים רבים מציעים לימודי חינוך והוראה לתואר ראשון, וישנם לא מעט גורמים המשפיעים על ההחלטה היכן ללמוד. מכללות נמצאות בכל רחבי הארץ, לעומת אוניברסיטאות אשר ממוקמות רק בערים הגדולות, ומשום כך רבים אשר מבקשים מסיבות ערכיות לגור בפריפריה בוחרים בלימודי חינוך במכללות. עם זאת, אוניברסיטאות נהנות מתדמית יוקרתית יותר, ומשום כך ישנם אלה הבוחרים ללמוד בהן, מתוך רצון להשתלב בעתיד במקומות תעסוקה בתפקידי מפתח. גורם נוסף אשר חשוב לציין הוא כי במכללות על פי רוב אין מסלול של לימודי חינוך לתואר שני, לאילו המעוניינים בכך, וככלל היצע הקורסים אשר מתוכם יכולים הסטודנטים לבחור נמוך יותר מאשר באוניברסיטאות.

לימודי חינוך לתואר ראשון במכללה או אוניברסיטה? - השיקול הכלכלי

אחד הגורמים החשובים בעת ההחלטה היכן ללמוד, באוניברסיטה או מכללה, הוא גובה שכר הלימוד. לימודי תואר ראשון באוניברסיטה, ובכלל זה לימודי חינוך והוראה, מסובסדים ומשום כך עומדים בערך על 10,000 ₪ לשנה. לעומת זאת, מכללות רבות אינן מסובסדות, ובשל כך שכר הלימוד בהן גבוהה בהרבה. עם זאת, מכללות מסוימות אכן זוכות לסבסוד, ואז שכר הלימוד בהן זהה לזה אשר באוניברסיטה. בנוסף, הן במכללה והן באוניברסיטה מוצעות מלגות רבות, בהתבסס על פעילות חברתית וקהילתית, רקע סוציו אקונומי, שירות בצבא או בשירות לאומי, אזורי מגורים, הצטיינות בלימודים, ועוד. משום כך, מומלץ לוודא האם ישנן מלגות רלוונטיות במוסד הלימודים בו מעוניינים, וכן את העמידה בקריטריונים של המלגות השונות.

ללמוד תואר ראשון בחינוך :באוניברסיטה או מכללה? - תנאי הקבלה

עוד שיקול לא פחות חשוב בעת ההחלטה היכן לבחור למסלול של לימודי חינוך לתואר ראשון, הוא דרישות הסף אשר משתנות במידה ניכרת בין האוניברסיטאות לבין המכללות, וגם בין המכללות השונות. חשוב לציין שבאופן כללי תנאי הקבלה של לימודי חינוך אינם גבוהים, בהשוואה לתנאי הקבלה של לימודי מדעים מדויקים, אך לעתים ישנם מסלולים ספציפיים הזוכים לביקוש רב, ומשום כך תנאי הקבלה אליהם גבוהים יותר. במידה ומעוניינים בלימודים במוסד ספציפי אך לא עומדים בדרישות הסף שלו, ניתן להשתלב בלימודי מכינה קדם אקדמית המהווה תחליף לתעודת הבגרות, להשלים בגרויות, או לעשות קורס פסיכומטרי חוזר על מנת לשפר את הציון.

לימודי חינוך והוראה לתואר ראשון: באוניברסיטאות או מכללות? שיקולים נוספים

משך הלימודים של תואר ראשון בחינוך הוא שלוש שנים, הן באוניברסיטה והן במכללה, ובמידה ומעוניינים בלימודי תעודת הוראה יש צורך ללמוד במשך שנה נוספת. עם זאת, מכללות בדרך כלל מאפשרות לפרוס את משך הלימודים, במידה והסטודנטים אינם עומדים בלחץ האקדמי, ואילו אוניברסיטאות פחות גמישות במקרים אלו. יתרון נוסף של מכללות הוא קיומם של מסלולים המאפשרים ללמוד במסלול לימודי הערב או בימי שישי, דבר המאפשר גם לאנשים עובדים או בעלי משפחות לרכוש השכלה אקדמית ולפתוח אפיקי תעסוקה חדשים. לעומת זאת, על פי רוב אוניברסיטאות מציעות נושאי לימוד במגוון רחב יותר, דבר המקנה לסטודנטים אפשרויות בחירה רבות יותר במהלך הלימודים.

לימודי תואר ראשון בחינוך והוראה במכללות ואוניברסיטאות - מה עושים בסיום הלימודים?

אפשרויות התעסוקה לאחר סיום לימודי חינוך לתואר ראשון רבות ומרתקות, הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי. עם זאת, כאמור, על מנת לעסוק בהוראה במערכת החינוך הפורמאלית יש צורך בלימודי תעודת הוראה, אשר מאריכים את הלימודים בשנה נוספת. על פי רוב, אין הבדל מבחינת הביקוש בין בוגרי מכללות או בוגרי אוניברסיטאות, אך חשוב לוודא כי המכללה לחינוך אכן מוכרת על ידי משרד החינוך, וזכאית להעניק תואר ראשון ותעודת הוראה. עוד כדאי לדעת, שלעתים אוניברסיטאות מערימות קשיים על פני בוגרי מכללות, המעוניינים בלימודי תואר שני בחינוך באוניברסיטה.

ייעוץ לימודים חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי חינוך באוניברסיטה או במכללה ?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.