לימודי תואר שני במשפטים

תואר שני במשפטים

ייעוץ לימודים חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי תואר שני במשפטים?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.

לימודי תואר שני במשפטים מקנים יתרונות רבים לסטודנט, הן מהבחינה האישית והן מהבחינה המקצועית. תואר שני, במשפטים כמו בתחומים אחרים, מעניק השכלה רחבה ותחומי ידע נוספים, ומאפשר לימודים ברמה גבוהה. מהבחינה המקצועית, תואר שני פותח אפשרויות תעסוקה חדשות.

לימודי תואר שני במשפטים LL.M - מידע כללי

לימודי משפטים לתואר שני במוסד הלימוד האקדמים הפכו למבוקשים מאוד, וזאת משום שעורכי דין רבים מסיימים את לימודי התואר הראשון, ומגלים שהביקוש רב על ההיצע. לימודי תואר שני מוסיפים לידע המקצועי, ומקנים כלים ומיומנויות ייחודיים. עקב הביקוש הרב, לימודי תואר שני במשפטים אפשריים בכמה מסלולים, חלקם מותאמים במיוחד לעורכי דין בעלי ניסיון הרוצים לשפר את השכלתם.

למעשה לימודי תואר שני במשפטים אינם חובה, משום שכבר לאחר התואר הראשון במשפטים וההתמחות ניתן לעבוד כעורך דין. היתרון העיקרי בלימודי תואר שני במשפטים הוא האפשרות להתמחות בנושא מסוים, בצורה מעמיקה ועם קורסים המותאמים לנושא התמחות ספציפי. התמחות זו מקנה יתרון בהשכלה על פני בוגרי תואר ראשון בלימודי משפטים, במיוחד בלימודי מכללות המתרכזים בהכשרה פרקטית לקראת עבודה מעשית.

לימודי משפטים לתואר שני LL.M - ההבדל בין מכללות לאוניברסיטאות

לימודי תואר שני הינם תחום לימודים מבוקש, כאמור, ובשל כך תנאי הקבלה באוניברסיטאות הינם גבוהים ובדרך כלל הגמישות וההתחשבות בצורכי הסטודנט היא נמוכה. מכללות מאפשרות קבלה ללימודים במוסד אקדמי יוקרתי ומאתגר, תוך התחשבות ברצונות הסטודנט והתאמת מערכת לימודים אישית, המביאה בחשבון את יכולותיו והעדפותיו האישיות, ואת לוח הזמנים המיוחד לו. בשל כך, אלה הרוצים לשלב את העבודה עם הלימודים, ימצאו שלימודי תואר שני במשפטים במסגרת מכללה יהיו נוחים יותר לצורכיהם.

ללמוד לתואר שני LL.M במשפטים - מגוון התמחויות ומסלולי לימוד

כיום ישנן מגוון מכללות עם מסלול לימודי תואר שני במשפטים, והן מציעות שפע של מסלולים והתמחויות. ישנם מסלולים ייחודיים למכללות מסוימות, אך רוב המכללות מציעות אפשרות ללימודי תואר שני במשפטים בהתמחות במשפט עברי ומוסמך בדיני ישראל, משפט בינלאומי, משפט עסקי או משפט מסחרי, לימודי תעודת מוסמך, שילוב עם לימודי גישור, והתמחות התמחות במשפט, היסטוריה ופילוסופיה. חלק מהמכללות מאפשרות לשלב את לימודי התואר השני במשפטים עם חוג נוסף, דוגמת משפטים ולימודי תואר שני במנהל עסקים, משפטים ולימודי כלכלה, או משפטים ולימודי תקשורת. מסלול נוסף המוצע על ידי המכללות ללימודי משפטים בישראל הוא לימודי תואר שני במשפטים לאלה שאינם בעלי תואר ראשון במשפטים. במקרה זה ידרשו השלמות, בהתאמה לתחום הלימודים.

ייעוץ לימודים חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי תואר שני במשפטים?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.