מוסדות לימודים

לימודי תקשורת ופסיכולוגיה

תואר ראשון לתקשורת ופסיכולוגיה

המונח פסיכולוגיה נגזר מצמד המילים היווניות "פסיכה", שפירושה נפש ו"לוגוס", שפירושה תורה. כמשתמע משמה, פסיכולוגיה הינה תורה מדעית העוסקת בנפש ובהתנהגות האדם ושאר בעלי החיים. הפסיכולוגיה משתייכת למדעי החברה ונחלקת לענפי מחקר רבים, המונים את הפסיכולוגיה החברתית, הפסיכולוגיה ההתפתחותית, הפסיכולוגיה החינוכית, הפסיכולוגיה הקוגניטיבית, הפסיכולוגיה הקלינית וכיו"ב. המחקר הפסיכולוגי מתבסס על ההנחה כי התנהגות האדם ושאר בעלי החיים אינה מקרית, אלא מתבססת על חוקיות כלשהי, שמאפשרת לנבא את התנהגותם העתידית בסיטואציות שונות. תקשורת הינה החלפת מידע בין מספר גורמים, העשויים להיות בני אדם, בעלי חיים, מחשבים וכו'. לימודי תקשורת עוסקים בתקשורת המתקיימת בין בני האדם ובכלל זה תקשורת ההמונים, שפירושה העברת מידע לקהל אנונימי, מגוון וגדול, על ידי אמצעי תקשורת המונים עיתונות כתובה, טלוויזיה, ספרים, סרטים וכו'. לימודי תקשורת מיועדים למעוניינים בהשתלבות בעולם המדיה על סוגיה השונים. לימודי פסיכולוגיה ותקשורת נחשבים למרתקים ולתובעניים ביותר. בגלל היותם פרקטיים ויוקרתיים, הם נמנים על מקצועות הלימוד המבוקשים ביותר. לפיכך, החלו מוסדות לימוד רבים ברחבי הארץ להציעם במשולב.
ייעוץ לימודים חינם
מלא/י פרטיך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.

לימודי תקשורת ופסיכולוגיה לתואר ראשון – תכנית הלימודים

לימודי תקשורת ופסיכולוגיה נמשכים כשלוש שנים ומזכים את בוגריהם בתעודת תואר ראשון (B.A) בפסיכולוגיה ובתקשורת. מטרתם של קורסי התקשורת הנכללים בתכנית הלימודים של לימודי תקשורת ופסיכולוגיה היא להקנות לבוגריהם ידע אקדמי מעמיק אודות הרקע החברתי והתרבותי של אמצעי התקשורת השונים מחד ומיומנויות פרקטיות שיסייעו להם להשתלב בעולם המדיה מאידך. תכנית הלימודים של לימודי תקשורת ופסיכולוגיה מעניקה לבוגריהם את היכולת לנתח את היבטיה הכלכליים, המשפטיים, הפוליטיים, הטכנולוגיים, החברתיים והתרבותיים של התקשורת. היא מלמדת אותם לבחון את אמצעי התקשורת באופן ביקורתי וחושפת אותו לאינטראקציה המתקיימת בין מוסדות התקשורת למוסדות החברתיים השונים.

מטרתם של קורסי הפסיכולוגיה הנכללים בתכנית הלימודים של לימודי פסיכולוגיה ותקשורת, היא לחשוף את תלמידיהם לידע התיאורטי הבסיסי ביותר ברוב תחומי הפסיכולוגיה. בניגוד לאמונה הרווחת בקרב הציבור, הסטודנטים הלומדים לימודי תקשורת ופסיכולוגיה לתואר ראשון, אינם לומדים לאבחן את הפרט ולטפל בו.

הפסיכולוגיה מונה אסכולות רבות ואין ספור תיאוריות, שרובן נכללות בתכנית הלימודים. בשנה הראשונה ללימודים, לומדים הסטודנטים לפסיכולוגיה את קורסי המבואות בתחום. בשנות הלימודים הבאות, בוחרים הסטודנטים בענפי הפסיכולוגיה הקרובים ללבם ומתעמקים בהם. אחת מן הדרישות שעל הסטודנט לעמוד בהן על מנת לזכות בתואר בפסיכולוגיה ובתקשורת, היא הגשת סמינר מחקר בסיומה של שנת הלימודים השלישית.

תכנית הלימודים של לימודי תקשורת ופסיכולוגיה עשויה להשתנות בין מוסדות הלימוד השונים, אולם לרוב, היא כוללת קורסים כגון: תקשורת ככלי שרת, עיתונאות מקוונת, תקשורת ומגדר, חשיבה חברתית, סטטיסטיקה, תיאוריות ומודלים, היסטוריה של אמצעי התקשורת, פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה של הלמידה, תפיסה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה אבנורמלית, םסיכולוגיה של האישיות, גורמי אנוש, פסיכולוגיה ניסויית, תורת הראיון, הנחיית שידור, הופעה בפני מצלמה, עריכת חדשות ועוד.

לימודי תקשורת ופסיכולוגיה כוללים גם התנסות מעשית בכתיבה, עריכה, הפקה ועוד וכן התנסות מעשית בטיפול באוכלוסיות נזקקות. ברוב מוסדות הלימוד המציעים לימודי תקשורת ופסיכולוגיה, יכולים הסטודנטים לבחור במסלולי התמחות שונים בתקשורת, כמו כתיבה עיתונאית, הגשת תכניות רדיו, הגשת תכניות טלוויזיה, תקשורת מקוונת וכו'.

לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה ותקשורת – מגוון מוסדות לימוד

מוסדות הלימוד המציעים לימודי תקשורת ופסיכולוגיה הם המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, מכללת רמת גן ועוד. תנאי הקבלה שמציבים מוסדות אלה עשויים להשתנות במידה ניכרת, בתלות בגורמים שונים, כדוגמת גילו של המועמד.

ללמוד תואר ראשון בתקשורת ופסיכולוגיה – אפשרויות התעסוקה

בוגרי לימודי תקשורת ופסיכולוגיה יוכלו להשתלב במקומות תעסוקה רבים ומגוונים, כגון: ערוצי הרדיו והטלוויזיה השונים, מערכות העיתונים, חברות האינטרנט, חברות פרסום ושיווק, חברות השמה, מחלקות משאבי האנוש בחברות השונות, בתי חולים לחולי נפש, מוסדות שיקום ועוד. התפקידים אותם יכולים בוגרי לימודי תקשורת ופסיכולוגיה למלא רבים ומגוונים גם הם וכוללים: קריינות, עריכה, הפקה, פיתוח פורמטים חדשים, השמה, הדרכה ועוד.

ללמוד תקשורת ופסיכולוגיה לתואר ראשון - תעודת גמר

חשוב לדעת כי תואר ראשון בפסיכולוגיה ותקשורת אינו מעניק לבעליו את האפשרות לשמש כפסיכולוג. כדי לזכות ברישיון לעסוק בתחום, יש להירשם ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה, להתמחות בתחום כשנתיים ולהרשם ב"פנקס הפסיכולוגים" של משרד הבריאות. כדאי לדעת מראש, כי דרישות הקבלה ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה גבוהות במיוחד. לימודי פסיכולוגיה לתואר שני נחלקים למס' מגמות, כגון ופסיכולוגיה ארגונית, העוסקת בייעוץ פסיכולוגי לארגונים ולחברות; פסיכולוגיה קלינית, העוסקת באבחון הפרט ובטיפול בו; ועוד. בוגרי לימודי פסיכולוגיה ותקשורת לתואר ראשון שלא התקבלו ללימודי פסיכולוגיה לתואר שני, יכולים לפנות ללימודי תואר שני בתחומים המשיקים לפסיכולוגיה, כמו ייעוץ ארגוני, ייעוץ חינוכי, עבודה סוציאלית ועוד.
שירות אישי חינם
לימודי תקשורת ופסיכולוגיה
סגור חלון
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך עם כל התשובות?