מוסדות לימודים

לימודי תואר ראשון בחינוך יצירתי

ללמוד חינוך יצירתי לתואר ראשון

החינוך היצירתי הוא שיטת חינוך המבקשת לשלב את האמנויות השונות – תיאטרון ומשחק, מחול ותנועה, ציור ופיסול וכיו"ב - בעבודות ההוראה והחינוך, מתוך אמונה כי הדבר יתרום לא רק לחוויה מהנה וטובה יותר בקרב התלמידים, אלא אף יתרום רבות להתפתחותם, יאפשר להם ביטוי אישי ויחזק את ביטחונם העצמי, וגם, כמובן – יעזור לתלמידים לקלוט את החומר הנלמד בצורה טובה יותר. החינוך היצירתי הולך וצובר פופולאריות רבה במרוצת השנים האחרונות, וכיום נעשה שימוש רב בחינוך היצירתי הן במערכת החינוך הפורמלית והן במערכת החינוך הבלתי פורמלית, והורים רבים מבקשים לרשום את ילדיהם רק למסגרות חינוכיות בהן מושם דגש על חינוך יצירתי ומעשיר. הביקוש הגובר לחינוך יצירתי הוביל מספר מוסדות לימוד מובילים לפתוח תכניות ללימודי תואר ראשון בתחום, המכשירות את בוגריהן במיטב הידע, הכלים והמיומנויות הדרושים לאיש החינוך היצירתי המקצועי והאיכותי, ומאפשרות להם להשתלב בעבודה מרתקת, מאתגרת ומלאת סיפוק זו. אז אם גם אתם מתעניינים בלימודים אלו, הגעתם למקום הנכון – בעמוד זה תוכלו לקרוא מידע רב אודות לימודי התואר הראשון בחינוך יצירתי.

ייעוץ לימודים חינם
מלא/י פרטיך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.
לימודי חינוך יצירתי לתואר ראשון -  למי מיועדים הלימודים?
לימודי התואר הראשון בחינוך יצירתי מיועדים לכל מי שמאמין בכוחן של האמנויות השונות לתרום להתפתחותם של פעוטות וילדים, ולכל מי שברצונו להפוך את הליכי ההוראה והחינוך למעשירים, מעניינים ומאתגרים יותר. הלימודים מתאימים, כמובן, גם למורים, גננות ומחנכים בפועל, המעוניינים להעמיק היכרותם עם שיטת חינוך ייחודית זו, כמו גם לאקדמאים מכל תחום אחר, המעוניינים בהסבה מקצועית לתחומי החינוך וההוראה. כן מתאימים הלימודים לכל מי ששואף להשתלב בעבודה חינוכית לגיל הרך ולבית הספר היסודי במערכת החינוך הפורמלית והבלתי הפורמלית, אולם אם אתם חושקים ללמד דווקא בחטיבות הביניים והתיכוניים – הלימודים במסלול החינוך והוראה לבתי הספר העל יסודיים יתאימו לכם יותר. אם אתם מתעניינים בלימודי התואר הראשון בחינוך יצירתי, אולי תמצאו עניין גם בלימודי חינוך והוראה, לימודי חינוך בלתי פורמלי, לימודי חינוך וולדורף (חינוך אנתרופוסופי) או לימודי טיפול באמנות.

ללמוד תואר ראשון בחינוך יצירתי -  מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי הקבלה ללימודי התואר הראשון בחינוך יצירתי נקבעים על פי מוסדות הלימוד עצמם, ועל כן הם יכולים להשתנות מעט בין מכללה למכללה ובין מוסד לימודים אחד לאחר. יחד עם זאת, בדרך כלל נדרשים המועמדים להיות בעלי תעודת בגרות מלאה וציון פסיכומטרי תקף (בחלק ממוסדות הלימוד ניתן להתקבל על סמך ציוני הבגרות בלבד). כמו כן, בדרך כלל מקיימים מוסדות הלימודים ראיונות קבלה אישיים או מבדקים קבוצתיים, במטרה לבדוק את מידת התאמת המועמד ללימודי התחום ולעיסוק בו. אם אתם חוששים כי כיוון שאין לכם שום ניסיון אמנותי לא תוכלו להתקבל ללימודים מרתקים אלו, יש לנו חדשות טובות עבורכם – הקבלה אינה מותנית בכישורים אמנותיים כלשהם, וכל שאתם זקוקים לו הוא רק אהבה ומשיכה לתחומי האמנות והיצירה. אם אינכם עומדים בתנאי הקבלה – אל חשש! תוכלו להשתלב בלימודי מכינה קדם אקדמית, קורס פסיכומטרי או קורס השלמת בגרויות, ולהעלות את סיכויי הקבלה שלכם פלאים.

לימודי חינוך יצירתי לתואר ראשון -  משך הלימודים ומתכונתם
משך הלימודים לקבלת התואר הראשון בחינוך יצירתי משתנה בין המכללות ומוסדות השונים, אולם, בדרך כלל, נמשכים הלימודים בין שלוש לארבע שנים. לימודי התואר בשילוב לימודי תעודת הוראה נמשכים, כמעט תמיד, כארבע שנים.

ללמוד חינוך יצירתי לתואר ראשון - מהם התכנים הנלמדים בתואר?
לימודי החינוך היצירתי כוללים מגוון עשיר במיוחד של נושאי לימוד תיאורטיים ועיוניים מרתקים, לצד שלל התנסויות חווייתיות מפתחות בתחומי האמנות, היצירה והחינוך. חלק ממסגרות הלימוד אף כוללים פרקטיקום (עבודה מעשית במערכת החינוך הפורמלית או הבלתי פורמלית) כחלק מהליך ההכשרה, כך שהכשרת הבוגרים הינה לעילא ועילא. נושאי הלימוד המדויקים אמנם משתנים מעט בין מוסד לימודים אחד למשנהו, אך בדרך כלל כוללים הלימודים את הנושאים והתכנים הבאים: פדגוגיה, התפתחות הילד, פסיכולוגיה של ילדים, פילוסופיה של החינוך, הפקה תיאטרלית ומשחק, תולדות האמנות, אמנות פלסטית, פיתוח תכניות חינוך לגיל הרך, תנועה, מחול וכוריאוגרפיה, מוסיקה, שיטות הוראה, חיזוק הביטחון העצמי והעצמת הילדים, ועוד מגוון נרחב של נושאי לימוד מרתקים, התנסויות מעשירות ועבודה מעשית, כך שהבוגרים נהנים מהכשרה מקיפה ושלמה.

לימודי תואר בחינוך יצירתי – תעודה
בוגרי הלימודים, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישותיהם, יהיו זכאים לתעודת בוגר תואר ראשון B.Ed בחינוך והוראה, מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם. ברב מוסדות הלימודים (ובמידה והסטודנטים השלימו גם את חובת הפרקטיקום – העבודה המעשית) ניתנת לתלמידים גם תעודת הוראה.

ללמוד תואר ראשון בחינוך יצירתי - מה עושים בסיום הלימודים?  
בוגרי הלימודים יוכלו להשתלב בעבודות הוראה, חינוך והדרכה במגוון המסגרות של החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי – בגני הילדים ובבתי הספר, בפנימיות ובצהרוניים, במתנ"סים ובהעברת חוגים, במסגרות לילדים בסיכון וכו'. כן יוכלו הבוגרים להמשיך ולהתפתח מקצועית ולהשתלב בלימודי תואר שני בייעוץ חינוכי, תואר שני בתחומי האמנות, ללמוד תואר ראשון בלקויות למידה, לפנות ללימודי טיפול באמנות וכיו"ב.

ללמוד חינוך יצירתי לתואר ראשון -  סיכום
לסיכום, אם אתם מאמינים בכוחן של האמנויות ליצור שינוי, אם אתם חושבים כי חשוב לעורר ולעודד את היצירתיות הטמונה בכל אחד ואחת, וכי חינוך טוב הוא חינוך החותר לגלות את כוחותיו של הילד, ואם אתם מעוניינים להשתלב בעבודות הוראה וחינוך מרתקות, מאתגרות ושונות – לימודי התואר הראשון בחינוך יצירתי יכולים להיות בדיוק מה שאתם צריכים! בואו ליהנות מלימודים מלאי חדוות יצירה, לימודים מעשירים ומעצימים, אשר ידאגו לא רק להכשירכם במיטב הידע, הכלים והמיומנויות בתחום, אלא אף יתרמו רבות להתפתחותכם האישית.  
שירות אישי חינם
לימודי תואר ראשון בחינוך יצירתי
סגור חלון
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך עם כל התשובות?